Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dárky pro novorozence

4. 1. 2012

Každý si někdy láme hlavu nad tím, co koupit miminku k narození, pod stromeček, nebo jen tak. Pro první měsíce života je nejlepší hračkou mámin a tátův obličej a jeho mimika. Ovšem to si my dospěláci nějak nechceme nechat líbit, takže tady je pár rad co všechno můžete čerstvému miminku darovat.

Pro cizí je však nejlepší domluvit se s maminkou (třeba má miminko hraček plný pokojíček a hodily by se jim spíš praktické dary - třeba plínky). Při výběru dárku myslete především na rodiče miminka a jejich vkus - jestliže je maminka alternativnýho zaměření asi se jí nebude líbit zářivě růžové kousátko

HRAČKY

Hračky pro děti byste měli vždy kupovat v klasických obchodech. Jen tam Vám mohou zaručit, že jsou hračky atestované pro malé děti. V ČR zkoumají zda jsou hračky vyrobené ze zdravotně nezávadných materiálů, zda neobsahují malé části, které by miminko mohlo spolknout, nebo zda nejsou křehké a příliž snadno rozbitné. NEKUPUJTE HRAČKY PRO MIMINKO NA TRŽNICÍCH!

Štěrchátka - existujé velká škála od plastových přes dřevěné až po látkové. Čím jednodušší a lehčí štěrchátko, tím dříve se podaří miminku uchopit jej do ručky a hrát si s ním.

Kousátka - některá miminka je vůbec nekousají (třeba to moje ) některá je využijí hodně. Opět existuje mnoho různých tipů a nezjistila jsem žádné lepší nebo horší - každé miminko je jiné a každému něco jiného vyhovuje.

Hrazdička - z různých materiálů. Postaví se nad ležící miminko, které se nejdříve dívá a později sahá na hračky, které jsou na ní zavěšené. Pozor na hrazdičky, které hrají a na hlasitost hudby.

Hrací deka - barevná podložka, nad kterou většinou bývá i hrazdička. Miminko má tak podměty nejen v lehu na zádech, ale může si prohlížet i barevnu deku na které leží na bříšku.

Chrastící náramky a papučky - moc povedená hračka, která aktivuje dítko k doteku a hraní si s ručkama před obličejem.

Závěsné hračky - dají se pověsit nad postýlku nebo na kočárek. Děti se na ně nejdříve dívají, pak si s nimi hrají.

Řetězy - Céčka - dají se pospojovat a pověsit nad postýlku nebo kočárek na ně se dají navěsit další hračky.

Zrcátka - některé hračky mají v sobě zabudovaná zrcáta. Děti se moc rády dívají do zrcadla a smějí se na sebe.

Textilní nebo plastové knížečky - první seznámení dítka s knihou je nejlepší formou hry.

Textilní hračky

Mazlíčci - měkcí plyšáčci, kteří slouží jako mazlíčci při usínání. Většinou je to jen hlavička nějakého zvířátka a zbytek těla je jen jako malá dečka (není vycpaný). Některým dětem se s nimi opravdu krásně usíná :-)

Bavlněné hračky - výborné hračky syn je má moc rád. Dají se vyprat, nechytají prach, většinou nemají ani plastová očička.

Plyšáci - nedoporučují se. Chytá se do nich prach, většinou se praním zničí, někdy z nich plyš vypadává, mívají plastová očička, která mohou miminka spolknout.

 

Vybavení

Kolotoč nad postýlku - pomáhá k usnutí děťátka. Jedná se o několik hraček zavěšených na konstrukci, většinou je přidán i hrací strojek, který hraje ukolébavku.

Hrací strojek - bývá ukrytý v hračce, hrají různé písničky většinou ukolébavky.

Dudlík - není to příliž vhodný dárek, jestliže nevíte na jaký typ dudlíku je miminko zvyklé.

Textilní plenky - hodí se na utírání pusinky, jako podložka pod hlavičku. Vyrábí se nejen čistě bílé, ale i krásné barevné s obrázky. Ocení jsitě každá maminka.

Oblečení - pokud nekoupíte celý šatník jeden kousek jsitě potěší. Pozor na velikost. Lepší kupovat větší než malé.

Kosmetika - nevhodný dárek, pokud nevíte na co je miminko zvyklé.

Plenky - nevhodný dárek pokud nevíte na jaké pleny je miminko zvyklé a jakou velikost koupit. Jinak určitě potěší každou maminku.

Deka - dek není nikdy dost :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

KosmetikaSlevy.cz

(Oriflame CZ, 16. 8. 2013 14:56)

Registrace nových členů Oriflame: http://www.kosmetikaslevy.cz/